Menu
Ceny zawierają VAT.  Do rachunku zostanie doliczona opcjonalna opłata za obsługę w wysokości 10%.

Zupy

Bulion z kaczki

Bulion z kaczki z domowymi pierożkami

PLN 25

Krem z zielonych warzyw

 z mleczkiem kokosowym oraz zielonym curry (wegan)

PLN 29

Przystawki

Tatar wołowy

Tatar wołowy z marynowanym żółtkiem, chipsem parmezanowym
oraz sosem orientalnym

PLN 49

Grillowany oscypek

Grillowany oscypek serwowany z sosem żurawinowym na miksie sałat
z karmelizowanym jabłkiem

PLN 39

Krewetki z chorizo

Krewetki z chorizo duszone w czosnku i białym winie

PLN 49

Sałaty

Młody szpinak z kozim serem

Młody szpinak z kozim serem, marynowanym burakiem, granatem, orzechami nerkowca i winegretem porzeczkowym            

PLN 49

Sałatka Cezar

Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem, bekonem
oraz dressingiem na bazie tequili

PLN 49

Młody szpinak z łososiem gravlax

Młody szpinak z łososiem gravlax, chrupiącymi warzywami i dressingiem tajskim na bazie mango

PLN 59

Młody szpinak z tofu

Młody szpinak z wędzonym tofu, sezamem, chrupiącymi warzywami i dressingiem tajskim na bazie mango (wegan)

PLN 55

Pasty

Spaghetti aglio e olio z Grana Padano

PLN 35

Makaron z polędwicą wołową

Makaron ryżowy z polędwicą wołową podany z warzywami oraz sosem orientalnym z dodatkiem chilli

PLN 55

Tagliolini z krewetkami

Tagliolini al nero di seppia podane z krewetkami, pomidorkami cherry oraz sosem z białego wina

PLN 75

Dania główne

Stek z polędwicy

Stek z polskiej sezonowanej polędwicy premium podany z pieczonymi

ziemniaczkami, miksem sałat i sosem z zielonego pieprzu

PLN 139

Filet z łososia

Pieczony filet z łososia z prażoną czarną soczewicą, kapustą pak choi
oraz sosem berneńskim

PLN 79

Filet z sandacza

Filet z sandacza z selerowo-orzechowym puree podany z groszkiem cukrowym
i grillowanymi grzybkami shimeji

PLN 79

Pierś z kaczki sous-vide

Pierś z kaczki sous-vide podana z puree z batata z imbirem i pomarańczą

oraz z chrupiącymi warzywami duszonymi na maśle i sosem żurawinowym

PLN 59

Kurczak Supreme

Kurczak Supreme sous-vide podany ze szpinakiem, pieczonymi ziemniaczkami
i sosem z zielonego pieprzu

PLN 55

Policzki wieprzowe

Policzki wieprzowe w sosie demi glace, purée z pieczonego ziemniaka z chrzanem oraz brukselka

PLN 59

Wegański gołąbek

Wegański gołąbek z kaszą bulgur i warzywami w sosie pomarańczowym

PLN 35

Domowe pierogi

Pierogi własnego wyrobu do wyboru:    

- ruskie
 - z mięsem
- ze szpinakiem i serem feta
- mieszane
Podawane ze smażoną cebulką 

PLN 39

Desery

Czekoladowe brownie

Czekoladowe brownie podane z gałką sorbetu malinowego lub lodów waniliowych

PLN 35

Kawowe creme brulee

PLN 27

Lody waniliowe

Lody waniliowe podane z Bacardi i granitą malinową

PLN 29